Free Energy Innovation AS vinner Energy Globe Award for nyskapende miljøteknologi

Publisert den 15.05.2015

Med fokus på maksimalt energiutbytte fra solen hele året, har Free Energy Innovation AS utviklet HYSS- Hybrid Solar System. Hybrid står for en integrert kombinasjon av solvarmesystem og den nye generasjonens varmepumper. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Free Energys misjon er å bidra til en verden med mer bærekraftig miljø og reduserte energikostnader i bygninger, ved maksimal utnyttelse av solenergi.

Free Energys visjon er å tilby solbaserte energisystemer som kan levere all den energien som bygninger behøver.

HYSS har oppnådd svært gode måletall i kundeinstallasjoner og yter det dobbelte av hva en konvensjonell væske til vann bergvarmepumpe gjør. HYSS selges gjennom salgskanaler i Norge, Sverige og Danmark.

ENERGY GLOBE Award ble grunnlagt I 1999 av energi-pionéren Wolfgang Neumann fra Østerrike, og er i dag en av de mest prestisjefylte miljøpriser.

Juryens begrunnelse for tildelingen av Nasjonal ENERGY GLOBE AWARD er gjort på bakgrunn av en installasjon i Sverige:

”Termisk solenergis effektivitet er 3-4 ganger høyere enn for tradisjonelle solceller. Allikevel har ikke utviklingen av termiske solfangere hatt den utviklingen man kunne forvente. Dette års nasjonale vinner av ENERGY GLOBE Award i Sverige har utviklet et unikt hybrid solsystem som kombinerer solindustrien med varmeindustrien som ivaretar et byggs krav til varmtvann og oppvarming uten komplementære varmekilder.”