Free Energy Sverige AB – vinner av "Stora inneklimatpriset"

Publisert den 13.05.2016

Free Energy Sverige AB er vinner av den femtende utgaven av Stora Inneklimatpriset som ble utdelt i april 2016 på Nordbyggmessen i Stockholm. Prisutdeler var Peter Fransson, avdelingssjef i plan og bygningsetaten.

Selskapet tildeles prisen for sin varmepumpeløsning Hybrid Solar System (HYSS) med begrunnelsen:

Til vinneren av årets Store Inneklimatspris har juyen nominert Free Energy Sverige AB for Hybrid Solar System.

Hybrid Solar System utnytter varmepumpens fordeler ved å bruke fornybar energi på en ny og mer effektiv måte. Ved å kombinere geoenergiens mulighet for sesonglagring av solenergi og solfangerens mulighet til momentant krafttilskudd, oppnår man et svært lavt energiforbruk. En gjennomtenkt prefabrikasjon gjør produktet plassbesparende og enkelt å installere. Et moderne styrings- og over­våkingssystem som til og med gir konsumenten muligheten til å få hjelp med finjustering og
problemløsning fra distanse, borger dette for at man kan stå inne for den utlovede ytelsen. Systemet har gode forutsetninger for å kunne bidra til et komfortabelt inneklima

Stora Inneklimatpriset ble stiftet i 2001 av Slussen Building Services i samarbeid med Foreningen for Energi- og miljøteknikk, Svensk Ventilasjon og Forening for Svensk Kjøleteknikk. Prisen skal sørge for å øke interessen for inneklimateknologi, styrke dens stilling og skape oppmerksomhet rundt teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygg.

Store Inneklimatpriset tildeles selskap eller organisasjon innen inneklima, energi og VVS, som har utviklet et betydningsfullt produkt, tjeneste eller metodikk med gode muligheter for å komme til praktisk nytte.

Produktet/tjenesten/metodikken skal være innovativ, bidra til et godt inneklima og langsiktig begrense ressursforbruket. Stora Inneklimatsprisets jury består av representanter for de tre bransjeorganisasjonene samt formann Lars Ekberg, dosent i installasjonsteknologi ved Chalmers og ansvarlig for forretningsområdene Eiendomsselskap og Industri ved CIT Energy Management AB.

I tillegg til vinneren var også HSB Riksforbund, den Svenske Regjeringen og Swegon AB nominert til prisen blant et 40-talls forslag.

For mer informasjon om Stora Inneklimatspriset: Se www.slussen.biz (fanen övrigt/Inneklimatspriset).