Rørleggerkjeden VB har inngått et strategisk samarbeid med Free Energy om varmebransjens ”Tesla”

Publisert den 09.02.2018
Varme og energi er et viktig satsningsområde for rørleggerkjeden VB og de rundt 200 medlemsbedriftene. Som et ledd i dette har VB inngått et strategisk samarbeid med Free Energy om leveranser, montering og service av det innovative HYSS-systemet (Hybrid Solar System) som Free Energy leverer.

Free Energy er en norsk leverandør av varmepumper som er kjent for sin innovative og prisbelønte hybridvarmepumpe. Varmepumpen kombinerer en moderne bergvarmepumpe med termiske solfangere og gir dobbel så stor årsvarmefaktor som Enovas nyeste energimåling av tradisjonelle bergvarmepumper. 

Flere av rørleggerbedriftene i VB har allerede testet ut varmepumpesystemet og er svært fornyd med å kunne tilby en så god løsning i markedet.

- Med dette samarbeidet kompletterer vi vårt sortiment av varmepumper og sikrer at rørleggerbedriftene i VB får eksklusiv tilgang til det miljøeffektive HYSS-systemet. Med våre 200 rørleggerbedrifter gjør vi denne nyskapende vamepumpeløsningen tilgjengelig for kunder i hele landet, sier leder for marketing og kommunikasjon i VB, Rita Horsdal Jønsberg. 

Varmepumpeløsningen betegnes gjerne som varmebransjens ”Tesla”, siden den har beste ytelse, overvåkes online, betjenes med en iPad og programvaren oppdaterer seg automatisk.

HYSS passer svært godt for både nybygg og til å erstatte allerede eksisterende varmepumper. HYSS er spesielt interessant som alternativ til oljefyr, siden dette systemet gir størst besparelse. Ikke minst kan Enova gi støtte med mer enn kr 60.000.

- Free Energys varmepumper er utviklet for det norske markedet og strømnettet, siden HYSS-pumper opp til 12 kW kun krever 1 faset 16A. Det gjør installasjonen både enklere og til lavere kostnader for kunden. - VB-bedriftene er svært kompetente med dyktige rørleggere som både har kunnskaper og ønsker å gjøre det lille ekstra for sine kunder, sier Marcus Kanewoff, daglig leder i Free Energy. 


For ytterligere informasjon, kontakt 

Kommunikasjonsansvarlig i VB, Rita Jønsberg, telefon: 906 65 650, VB.no
Teknisk leder i Free Energy, Einar Torset, telefon 468 88 440, free-energy.com

Med 200 rørleggerbedrifter og rundt 1650 fagfolk er VB en av landets største rørleggerkjeder. Daglig utfører selskapet et vidt spekter av oppdrag for stadig flere kunder rundt omkring i vårt landstrakte land: Enten det er i store eller små hus, næringsbygg, skoler, skip, sykehus eller andre offentlige bygg, både for privat- og proffmarkedet. I 2017 regner rørleggerkjeden med å omsette for nærmere 2,6 milliarder og satser på en videre vekst for VB fram mot 2020.

Se mer på VB.no 

Vis pdf