Fortellingen

Rør-Partner AS

HYSS-installatør, Norge
Rør-Partner AS

Rør-Partner AS er en liten bedrift med store mål, nemlig å bli best på energi med fornybar energi som hovedsatsningsområde. Bedriften holder til i Sande Kommune, men jobber mest innover mot Akershus og Oslo Vest. Hovedfokus har vært på fornybare- og vannbårne energianlegg med installasjoner av luft-til-væske- og væske-til-væske varmepumper. Bjørn Øyvind Kronstad er daglig leder i Rør-Partner og snakker varmt om energifleksible løsninger

KONTAKT MED FREE ENERGY

Jeg har jobbet med varmepumper i 4-5 år nå og har god erfaring med disse, sier Bjørn Øyvind. Vi har installert energianlegg av ulike størrelser med utnyttelse av varme fra jordkollektor, energibrønn og vann, men hadde liten erfaring med solvarme og solfangere. På VVS-messa i 2014 kom vi i kontakt med Free Energy som kombinerer sol- og bergvarme i sitt HYSS-system. En hybrid-løsning som både er framtidsrettet og unik, forteller Bjørn Øyvind.

AUTORISERT INSTALLATØR

Vi fant raskt tonen med Free Energy og vi tenkte veldig likt angående utnyttelse av fornybar energi. Veien fram for å bli autorisert HYSS-installatør ble veldig kort etter vårt møte, forteller Bjørn Øyvind. HYSS ligger svært langt fremme teknisk. Ingen andre kan levere en integrert løsning hvor både sol- og bergvarme kombineres i samme varmepumpe. I tillegg er løsningen for overvåking og kontroll helt fantastisk, sier Bjørn Øyvind. Jeg kan logge meg på når som helst på et anlegg og se statusen på anlegget, justere systemet og evt. feilrette. Kunden har selvfølgelig samme mulighet til å kontrollere anlegget, men som installatør har jeg i tillegg flere muligheter til å overvåke enkeltkomponenter og motta alarmer for serviceintervaller og eventuelle feil. Ikke bare gir det oss nye muligheter, men kunden opplever det som svært positivt at vi ligger i forkant når det gjelder oppfølging og service, sier Bjørn Øyvind.

HYSS INSTALLASJONER

Hittil har vi installert 3 HYSS-anlegg inkludert hos meg selv, forteller Bjørn Øyvind. Mitt eget anlegg har vært i drift siden februar i år, men foreløpig har jeg kun kjørt på bergvarme. Jeg vil teste hvor effektiv varmepumpen fra Free Energy er før jeg kobler på solfangere. For å si det sånn, sier Bjørn Øyvind, dette er den mest effektive varmepumpen jeg har vært borti. Årsvarmefaktoren så langt viser en SCOP på nærmere 5, og det kun med bergvarme. Energibrønnen er 220 m dyp og med 8 stk solfangere i tillegg vil jeg være selvforsynt med både varmt vann og oppvarming av huset neste år. I tillegg har jeg et utendørs basseng som jeg planlegger å sette i drift til sommeren og oppvarmingen av dette vil også bli inkludert i HYSS- anlegget.

KVALITET OG OPPFØLGING

Vi har høye krav til kvalitet i leveransene til kundene våre og tilsvarende forventninger til våre leverandører, sier Bjørn Øyvind, Jeg forventer mye av mine leverandører og jeg definerer også servicenivå og oppfølging som en del av dette. Free Energy oppleves som en kvalitetsleverandør i alle ledd, både når det gjelder kvalitet på selve produktet og oppfølgingen. Når de i tillegg gir hele 10 års garanti på hovedkomponentene i HYSS, da lover det godt. Jeg gleder meg virkelig til å samarbeide videre med så dyktige og dedikerte folk, sier Bjørn Øyvind. Jeg pleier å demonstrere HYSS-appen når jeg er i kundemøter for å vise frem hvordan systemet fungerer og hva systemet leverer i form av oppvarming og varmt vann. Mine kunder blir virkelig imponert når de får se systemet i praksis og hvor enkelt man kan kontrollerere at anlegget leverer som forventet. Fine, oversiktlige og enkle menyer gjør at kundene skjønner hvordan HYSS fungerer og at det hele styres via den medfølgende programvaren.

HYSS er virkelig en moderne og framtidsrettet løsning for oppvarming og varmtvannsproduksjon i bygg. HYSS sørger for at kundene får lavere strømregning i tillegg til at husets verdi øker. Jeg jobber aktivt med energifleksible løsninger i bygg og håper virkelig at flere får øynene opp for HYSS og Free Energy, avslutter Bjørn Øyvind Kronstad, daglig leder i Rør-Partner AS.

Bjørn Øyvind Kronstad, daglig leder i Rør-Partner AS

Bjørn Øyvind Kronstad, daglig leder i Rør-Partner AS